Найчастіші запитання
Що таке гриль Велике Зелене Яйце?
На наш погляд, гриль Велике Зелене Яйце – це краще ніж просто гриль, духовка, піч, коптильня та тандир. Великому Зеленому Яйце понад 40 років. Воно продається через офіційних дистриб'юторів у кожній країні. Ідеальна термоізоляція, забезпечує соковитість продукту, якої не добитися жодним іншим методом приготування. Багато титулованих зірками Мішлена ресторани готують на ньому свої найсмачніші страви.
З чого зроблено гриль/що за матеріал?
Велике Зелене Яйце - це повністю керамічний гриль, виготовлений із сучасних матеріалів, випробуваних в екстремальних умовах. Поверхня «яйця» покрита емаллю, яка використовується для зовнішньої обшивки космічного корабля «Шатл». Тому Ваш гриль не боїться ні зимової холоднечі, ні літньої спеки, ні дощу, ні снігу, ні перепаду температур. Це означає, що ви можете використовувати BGE влітку та взимку, на кухні ресторану та на палубі яхти – не боячись за тріщини та перегрів матеріалу в процесі експлуатації.
Чим гриль Велике Зелене Яйце краще за металеві барбекю?
Головне, що відрізняє будь-яку страву, приготовлену в грилі BGE – це її соковитість. Керамічні стінки гриля забезпечують рівномірне прогрівання, циркуляцію повітря всередині камери, достатню для того, щоб на м'ясі утворилася хрумка скоринка, а властивість кераміки, що дозволяє довго тримати рівномірно розподілену температуру в заданому діапазоні, дозволяє повністю прожарити м'ясо не висушуючи його. Крім того, гриль Велике Зелене Яйце просто гарний! І не втрачає свого вигляду в процесі експлуатації.
Як розпалити гриль?
Відкрийте кришку та зніміть решітку. Наповніть вугіллям вугільну чашу. Використовуйте лише натуральні засоби для розпалювання. Ми не рекомендуємо використовувати засоби, у складі яких є парафін, оскільки керамічні стінки мають досить високу гігроскопічність і здатність вбирати і віддавати запахи. Важливо: При розпалюванні гриля зі знятою верхньою кришкою необхідно стежити за температурою! Як тільки температура сягне 350°С, поставте верхню кришку і опустіть температуру до робочої. В іншому випадку, при подальшому нагріванні гриля може згоріти прокладка (повстяна).
Наскільки велика витрата вугілля?
Утричі менше, ніж у мангалі чи металевому барбекю. Знов-таки, через здатність керамічних стін добре утримувати тепло. Кількість вугілля для однієї закладки залежить від розміру Великого Зеленого Яйця, яким Ви користуєтеся. Цієї кількості вистачить від 4 до 8 годин роботи гриля BGE, залежно від інтенсивності використання, яка, у свою чергу, залежить від конкретного завдання, яке стоїть перед кухарем. Витрата вугілля тим нижча, чим рідше ви відкриваєте кришку, і чим нижчу температуру ви використовуєте в процесі приготування.
Як вимкнути?
Коли процес приготування завершено, потрібно повністю закрити нижню заслінку та замінити верхню кришку із чорною (робочою) на зелену керамічну. Відсутність доступу кисню зупинить горіння. Процес охолодження відбувається повільно. Цим можна скористатися, щоб зберегти готові страви гарячими. Важливо: Не тушкуйте деревне вугілля водою!
Як розпалити заново?
Потрібно видалити золу через повністю відкриту нижню заслінку. Найпростіше це зробити за допомогою спеціального інструменту для видалення золи, який є в асортименті аксесуарів для гриля BGE будь-якого розміру. Після видалення золи ви просто додаєте потрібну кількість вугілля та розпалюєте його.
Яку кількість вугілля необхідно використовувати?
Це залежить від розміру гриля. Заповнювати вугіллям слід нижню чашу. Більша кількість вугілля може завдати шкоди приготуванню страв, оскільки необхідно дотриматися певної відстані вугілля, що горить, до поверхні робочої решітки.
Чи потрібно додавати вугілля у процесі приготування?
По суті, у цьому немає потреби. Вугілля в «Яйці» горить протягом кількох годин, тому його не потрібно додавати. Що температура в печі, то швидше витрачається вугілля, але у разі вугілля може вистачити весь процес готування. Щоб підтримати температуру вугілля після того, як піч розпалили, або зберегти їжу теплою на тривалий час – закрийте верхню кришку і відкрийте нижню заслінку приблизно на 5 см. Щоб зберегти їжу теплою, у печі має підтримуватися температура близько 50 градусів Цельсія.
Як чистити Велике Зелене Яйце?
Чищення потребують тільки решітки і посуд. Решітку потрібно чистити гарячими, раціональніше це робити, коли ви розпалили вугілля, решітка вже нагрілася, а сам гриль прогрівся ще недостатньо для використання. У вас є 15-20 хвилин, цього більш ніж достатньо, щоб добре почистити решітку. Сама камера чищення не потребує! Важливо: Не користуйтеся водою для чищення гриля зсередини та для того, щоб погасити вугілля. Кераміка має властивість убирати вологу. При черговому нагріві волога кераміка може тріснути! Зовні гриль покритий спеціальною глазур'ю, яка захищає корпус від дії вологи в будь-яку погоду.
На наш погляд, гриль Велике Зелене Яйце – це краще ніж просто гриль, духовка, піч, коптильня та тандир. Великому Зеленому Яйце понад 40 років. Воно продається через офіційних дистриб'юторів у кожній країні. Ідеальна термоізоляція, забезпечує соковитість продукту, якої не добитися жодним іншим методом приготування. Багато титулованих зірками Мішлена ресторани готують на ньому свої найсмачніші страви.
З чого зроблено гриль/що за матеріал?
Велике Зелене Яйце - це повністю керамічний гриль, виготовлений із сучасних матеріалів, випробуваних в екстремальних умовах. Поверхня «яйця» покрита емаллю, яка використовується для зовнішньої обшивки космічного корабля «Шатл». Тому Ваш гриль не боїться ні зимової холоднечі, ні літньої спеки, ні дощу, ні снігу, ні перепаду температур. Це означає, що ви можете використовувати BGE влітку та взимку, на кухні ресторану та на палубі яхти – не боячись за тріщини та перегрів матеріалу в процесі експлуатації.
Чим гриль Велике Зелене Яйце краще за металеві барбекю?
Головне, що відрізняє будь-яку страву, приготовлену в грилі BGE – це її соковитість. Керамічні стінки гриля забезпечують рівномірне прогрівання, циркуляцію повітря всередині камери, достатню для того, щоб на м'ясі утворилася хрумка скоринка, а властивість кераміки, що дозволяє довго тримати рівномірно розподілену температуру в заданому діапазоні, дозволяє повністю прожарити м'ясо не висушуючи його. Крім того, гриль Велике Зелене Яйце просто гарний! І не втрачає свого вигляду в процесі експлуатації.
Як розпалити гриль?
Відкрийте кришку та зніміть решітку. Наповніть вугіллям вугільну чашу. Використовуйте лише натуральні засоби для розпалювання. Ми не рекомендуємо використовувати засоби, у складі яких є парафін, оскільки керамічні стінки мають досить високу гігроскопічність і здатність вбирати і віддавати запахи. Важливо: При розпалюванні гриля зі знятою верхньою кришкою необхідно стежити за температурою! Як тільки температура сягне 350°С, поставте верхню кришку і опустіть температуру до робочої. В іншому випадку, при подальшому нагріванні гриля може згоріти прокладка (повстяна).
Наскільки велика витрата вугілля?
Утричі менше, ніж у мангалі чи металевому барбекю. Знов-таки, через здатність керамічних стін добре утримувати тепло. Кількість вугілля для однієї закладки залежить від розміру Великого Зеленого Яйця, яким Ви користуєтеся. Цієї кількості вистачить від 4 до 8 годин роботи гриля BGE, залежно від інтенсивності використання, яка, у свою чергу, залежить від конкретного завдання, яке стоїть перед кухарем. Витрата вугілля тим нижча, чим рідше ви відкриваєте кришку, і чим нижчу температуру ви використовуєте в процесі приготування.
Як вимкнути?
Коли процес приготування завершено, потрібно повністю закрити нижню заслінку та замінити верхню кришку із чорною (робочою) на зелену керамічну. Відсутність доступу кисню зупинить горіння. Процес охолодження відбувається повільно. Цим можна скористатися, щоб зберегти готові страви гарячими. Важливо: Не тушкуйте деревне вугілля водою!
Як розпалити заново?
Потрібно видалити золу через повністю відкриту нижню заслінку. Найпростіше це зробити за допомогою спеціального інструменту для видалення золи, який є в асортименті аксесуарів для гриля BGE будь-якого розміру. Після видалення золи ви просто додаєте потрібну кількість вугілля та розпалюєте його.
Яку кількість вугілля необхідно використовувати?
Це залежить від розміру гриля. Заповнювати вугіллям слід нижню чашу. Більша кількість вугілля може завдати шкоди приготуванню страв, оскільки необхідно дотриматися певної відстані вугілля, що горить, до поверхні робочої решітки.
Чи потрібно додавати вугілля у процесі приготування?
По суті, у цьому немає потреби. Вугілля в «Яйці» горить протягом кількох годин, тому його не потрібно додавати. Що температура в печі, то швидше витрачається вугілля, але у разі вугілля може вистачити весь процес готування. Щоб підтримати температуру вугілля після того, як піч розпалили, або зберегти їжу теплою на тривалий час – закрийте верхню кришку і відкрийте нижню заслінку приблизно на 5 см. Щоб зберегти їжу теплою, у печі має підтримуватися температура близько 50 градусів Цельсія.
Як чистити Велике Зелене Яйце?
Чищення потребують тільки решітки і посуд. Решітку потрібно чистити гарячими, раціональніше це робити, коли ви розпалили вугілля, решітка вже нагрілася, а сам гриль прогрівся ще недостатньо для використання. У вас є 15-20 хвилин, цього більш ніж достатньо, щоб добре почистити решітку. Сама камера чищення не потребує! Важливо: Не користуйтеся водою для чищення гриля зсередини та для того, щоб погасити вугілля. Кераміка має властивість убирати вологу. При черговому нагріві волога кераміка може тріснути! Зовні гриль покритий спеціальною глазур'ю, яка захищає корпус від дії вологи в будь-яку погоду.